Uitleg voor de professionals (werkgevers, vakbonden, ...)

Op de pagina professionals vindt u gedetailleerdere informatie over het vakantiegeld. Dankzij deze informatie krijgen de professionals een betere kennis over de jaarlijkse vakantie. Hiermee kunnen ze hun taken uitvoeren en/of hun tussenkomsten verzekeren.

 

De onlinedienst evolueert en wordt ‘Vakantierekening – Werkgever’

Nieuwe functionaliteiten

Vakantierekening - Werkgever logoDe online dienst zorgt ervoor dat jullie :

  •  de informatie direct in de toepassing kunnen raadplegen,
  • een opzoeking kunnen doen op basis van het INSZ of de naam van de werknemer in de zoekmotor,
  • heel het jaar door de dagelijks bijgewerkte gegevens kunnen raadplegen.

Wijziging in de verbindingsmethode

Wijziging in de verbindingsmethodeOm de gegevensveiligheid te versterken, is de onlinedienst enkel toegankelijk via eID, itsme® of via een unieke code op de smartphone of tablet (TOTP).

Raadpleeg de site CSAM om meer te weten te komen over de verschillende verbindingsmethodes (meer informatie op de site CSAM).

Vakantierekening - Werkgever

De onliendienst "Vakantierekening - Werkgever (Vakantiebestand) is een database die informatie bevat over de vakantie (vakantieduur, vakantiegeld, betalingsdatum…) van arbeiders en kunstenaars die hun vakantiegeld van de Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie of van een ander vakantiefonds ontvangen.

Meer informatie over de onlinedienst.

affiliation

Elke werkgever die arbeiders of leerling-arbeiders tewerkstelt, is aangesloten bij een vakantiefonds waarvan de bevoegdheid overeenkomt met de activiteit van de onderneming. Over het algemeen valt deze bevoegdheid samen met deze van het paritair comité waar de onderneming van afhangt.

Attestation jours vacances

Om de betaling van het vakantiegeld te verzekeren moet de werkgever attesten opsturen en de begindata van de vakantie meedelen.

Kassen

Het vakantiegeld wordt uitbetaald door een vakantiefonds/vakantiefondsen. Deze hangen af van de activiteitensector van de onderneming.

Législation

Raadpleeg de wetgeving met betrekking tot de jaarlijkse vakantie.